Our full technical support staff does not monitor this forum. If you need assistance from a member of our staff, please submit your question from the Ask a Question page.


Log in or register to post/reply in the forum.

Troubles with COM111


quiqueapolo Jun 5, 2017 05:05 AM

Hi:

I'm using a COM11 modem with a SC105 and CR1000 datalogger. I downloaded a MDA (Mobile Data Assitant) to use ti. When push on "Find Modem" it's not possible and the MDA show me on the screen a mesagge like this "No Modem Found". I am little bit confusing 'cause CR1000 works well with the same port but when I try to connect COM111 and find it, this devices it is not detected.

What's the problem?


thinkitcodeit Jun 5, 2017 05:58 AM

Which version of the MDA are you using?


quiqueapolo Jun 5, 2017 06:04 AM

Version v4.0.2.0


thinkitcodeit Jun 5, 2017 06:15 AM

How have you got the COM111 connected to the PC running the MDA?  Is the COM111 at 9600 or 115200? 


quiqueapolo Jun 5, 2017 07:18 AM

I have been trying with the two options: 9600 and 115200 but it does not work. In this link you can see two way that I try to connect COM111.

First way: https://drive.google.com/file/d/0B-fvmhD21g8heURCakt0S1JDelE/view?usp=sharing

Second way: https://drive.google.com/file/d/0B-fvmhD21g8hbUUwRFFJaTFzZDQ/view?usp=sharing

None of this options it does not work.

¡Help!


thinkitcodeit Jun 5, 2017 07:26 AM

If you can email support@campbellsci.co.uk we can help you directly.  Even better if you have TeramViewer installed so we can guide you live.


quiqueapolo Jun 5, 2017 07:36 AM

There is a possibility in Spain?


thinkitcodeit Jun 5, 2017 07:46 AM

It will be quickest to do it from the UK, this is where we write the MDA.


quiqueapolo Jun 6, 2017 07:59 AM

Thanks thinkitcodeit. I solved the problem wiht the COM111, now it is detected by MDA. However now showme on the screem in the middle of the process https://drive.google.com/file/d/0B-fvmhD21g8hWU9ycTh0ZldZRjQ/view?usp=sharing

Why the program show me this message? What can I do to solve it?


thinkitcodeit Jun 6, 2017 08:06 AM

Have you got a SIM card inserted whilst programming the COM111?


quiqueapolo Jun 6, 2017 09:16 AM

Yes, SIM card is inserted on COM111. However it does not work.


thinkitcodeit Jun 6, 2017 09:56 AM

From the home page of the MDA in the direct command box on the lower right, enter the following commands in turn waiting for them to complete...

AT+WOPEN=0

AT+WOPEN=1

AT+SPRESET

Then try to re-program, if you still hit an issue, then please forward the contents of the log in the right panel.


quiqueapolo Jun 8, 2017 02:39 AM

I think the problem is show when code AT+WOPEN=0 is execute.

The contents of the log in the right panel are here:

Mobile Data Assistant
v4.0.2.0
© Campbell Scientific Ltd

Sierra Wireless UMTS USB Ports Omitted.
Applying settings for GPRS

Searching for COM111 on COM3...
...found.

MDA | COM111 | GPRS COMMON | 04.00.06
MDA | COM111 | GPRS LOGGER IP | 04.00.05
Starting serial settings at COM3 115200 8 N 1
Changing Modem Baud to 115200
Setting Modem Baud to 115200 baud...
&C1
AT+IPR=115200;&W

OK
COM111 on COM3 was set to 115200.
Changing serial settings to COM3 115200 8 N 1
AT+AUTOTCP=0
AT+COPS=2

ERROR
AT+WOPEN=0

OK
AT+WIND=0

OK
AT&F

OK
ATV1

OK
ATE1

OK
ATX0

OK
AT+CRC=0

OK
AT&C1

OK
ATS0=1

OK
AT&D2

OK
AT+CICB=0

OK
AT+IFC=0,0

OK
AT+WRST=0

OK
AT+WWSM=2,0

ERROR
Failed to apply settings successfully.


thinkitcodeit Jun 8, 2017 02:42 AM

Is the SIM you have enabled for 3G or 2G or both?Is the SIM inserted fully?The command it is failing on requires a SIM to be present


quiqueapolo Jun 8, 2017 09:26 AM

My problem is solved. My signal was poor.

Now I want to connect with modem online using a server. How can I do?


thinkitcodeit Jun 8, 2017 09:27 AM

Can you explain more, when you say you want to connect online using a server.


quiqueapolo Jun 8, 2017 09:30 AM

I want to send all data recordered by Datalogger  CR1000 to show on internet 
through on internet using a web page.


thinkitcodeit Jun 8, 2017 09:37 AM

Have you looked at our Konect Data Service http://www.konectgds.com or if you want to run something yourself you would need LoggerNet and csiWebServer and host them on your own server/computer.  What are you using currently?


quiqueapolo Jun 8, 2017 09:39 AM

I am a beginner in this sorry if my questions are easy to someone wit a lot of experience. I configured the COM111 and now I want to see the data from my computer without using wire USB.  I guess this is posiblle right? 


thinkitcodeit Jun 8, 2017 09:43 AM

We are always happy to assist. It may be easier if I get one of our technical support engineers to help you out directly.  If you want to send your email/phone number through to support@campbellsci.co.uk and mention you were directed from the forum, then we can get someone to guide you, it can be from our Spanish office if that helps.


Jgutierrez Sep 9, 2019 09:17 PM

Could you help me,

I have the same problem with my modem.

I can not conect with this, I am using MDA software but can not find the modem.

Cold you indicate me, how you solved yoou comunication problem.

We have intented with port velocity 9600 and 115200 an the next set "8,N,1"


thinkitcodeit Sep 10, 2019 07:50 AM

Do you have the latest MDA installed v4.0.5 and the Latest DevConfig utility?  Can you list which versions you have?


Jgutierrez Sep 10, 2019 03:21 PM

We are using the latest available in the web for MDA software v4.0.3 and DevConfig v2.22.14.


Jgutierrez Sep 10, 2019 05:14 PM

Today, We are conecting with "MAESTRO SOFTWARE CONFIGURATION" for M100 Modems using the mini USB port Modem.

The MDA find the modem in this port but this software don't use this port for programming the modem.

for check the serial data port we are using  AT commands 

[2019-09-10 18:08:36] AT+SERIAL?
[2019-09-10 18:08:37] +SERIAL: 115200,"8N1",1
[2019-09-10 18:08:37] OK

This is the answer.

But is imposible connect with MDA.

this the diagnostic with maestro software

PLEASE INCLUDE THIS REPORT WHEN CONTACTING MAESTRO FOR SUPPORT.

ATI3
R7.54.2.A1.201701061226.SL8082TR 2023972 010617 12:26
ATI9
"DWL"," C04.05.26.00.SL8RDBT R2853 CNSHZ-ED-XP0031 2016/12/29 19:47:06","","Sierra Wireless",0,"","00000000","00000000""FW","FW_754_2_A1_7.SL808FAx","R7.54.2.A1.201701061226.SL8082TR","Sierra Wireless",2023972,"010617 12:26","3f5d7cf8","10002020""MODEM 3G+","Revision: C04.05.26.00.SL8RDAP R2853 CNSHZ-ED-XP0031 2016/12/29 19:47:06""OAT","v2.2.2RC11.20171108120045","SmartPack","Maestro Wireless",488964,"110817 12:34","b3778e52","10700000" -"Developer Studio","3.6.0.201511091706" -"Open AT OS Package","6.54.3.A1.201609080909" -"Firmware Package","7.54.2.A1.201701061226" -"ExtendedATApplication Library Package","2.1.0.A1.201504291218" -"Location Library Package","2.0.0.201310171016" -"Security Library Package","2.2.0.201306261000" -"Internet Library Package","5.56.0.201305170830""ROM","8400000""RAM","4000000""OATRAM","b00000""DWLNAME","SL808xA"
AT+VAFV
M1003G_SMARTPACK_V2.2.2RC11_SL8082T_R754_170728
AT+WIMEI?
+WIMEI: 352889061331369
AT+CMEE?
+CMEE: 1
AT+WMBS?
+WMBS: 7,0
AT+IPR
+IPR: 115200
AT+IFC
+IFC: 2,2
AT+ICF
+ICF: 7,5
AT+WHWV
Hardware Version 4.0
AT+CPIN?
+CPIN: READY
AT+CIMI
732123637786339
AT+CCID
+CCID: "8957123101902170324"
AT+CREG?
+CREG: 2,1,"0C51","00008555",0
AT+CGREG?
+CGREG: 2,1,"0C51","00008555",0
AT+CSQ
+CSQ: 23,0
AT+ADC?
+ADC: 3659,980
AT+WOPEN?
+WOPEN: 1
AT+SERIAL?
+SERIAL: 115200,"8N1",1
AT!CUSTOM?
ERROR


quiqueapolo Sep 11, 2019 02:14 AM

Hey JGutierrez you can write me to my e-mail eapolo@us.es if you want.


thinkitcodeit Sep 11, 2019 02:17 AM

The latest version of the MDA is v4.0.5, you will need this is as you are using DevConfig v2.22.


thinkitcodeit Sep 11, 2019 07:54 AM

The MDA can't use the USB port to program the modem, it only supports programming the modem via the d-type serial port.


Jgutierrez Sep 12, 2019 10:58 AM

i have updated the software version MDA 4.0.5 and Devconf 2.22 and have tested  but the modem not found.

Im using USB-RS232 Converter and testing with direct connecttion to DB9-DB15 Cable modem or null cable modem

I have tested to 9600 and 115200 baud, 8,N,1. 

Could you help me with my problem, do you have a another suggestions?

Thanks, i wait for your commets.

Log in or register to post/reply in the forum.